Kako izbrati pravo?

V informacijski dobi nismo samo priča naraščanju povpraševanja za prevode v najrazličnejše jezikovne kombinacije, temveč posledično tudi narašča število prevajalskih agencij, ki ponujajo zgorej omenjene storitve. Vendar kako v množici ponudnikov izbrati tistega, ki je najprimernejši za nas?

Na prvem mestu kriterijev, na podlagi katerih oblikujete vašo odločitev o izbiri ponudnika prevajalskih storitev, bi vsekakor morala biti kvaliteta prevajanja. Marsikatera prevajalska agencija vas bo poskušala prepričati z nizkimi cenami in hitrim rokom izdelave, ki sta seveda tudi pomembna faktorja pri izbiri, vendar vas le-to ne bi smelo odvrniti od želje pa najboljši možni kakovosti. Če bo ta vaša, najpomembnejša zahteva izpolnjena, se boste verjetno tudi z naslednjimi prevodi radi obrnili na to isto agencijo in tako imeli zanesljivega partnerja pri opravljanju vaših prevodov.

Šele nato naj na vašo odločitev vplivata tudi cena in hitrost izdelave. Če želite kvalitetno opravljene prevode, se morate namreč zavedati, da je za to potreben določen čas, ki pa z vaše strani zahteva tudi določeno plačilo. A za kvalitetno opravljene prevajalske storitve je tudi to vredno vzeti v zakup.

About admin